Ommen

15.000 euro voor Schoolbuurtplein

Door de redactie

De gemeente Ommen draagt 15.000 euro bij aan de plaatsing van speeltoestellen op het Schoolbuurtplein bij de St. Bernardusschool. Een dergelijke speelvoorziening ontbreekt nu nog in deze buurt.

Op dit moment is op de plek van het schoolplein een witte vlek voor wat betreft de speelvoorzieningen. Kinderen moeten dus een behoorlijk stuk lopen of fietsen om bij een speelvoorziening te komen. Dit is een drempel voor veel kinderen en hun ouders. Doordat er een speelvoorziening in de buurt is, die bovendien openbaar is voor iedereen, zullen meer kinderen en hun ouders hier gebruik van maken en dus in beweging komen.

In 2016 zijn de St. Bernardusschool en de gemeente Ommen gezamenlijk opgetrokken om het schoolplein om te dopen tot een plek waar niet alleen de leerlingen van de St. Bernardusschool kunnen bewegen maar ook kinderen, volwassenen en ouderen uit de buurt. Dit resulteerde al in de realisatie van een jeu-de-boulesbaan en in de plaatsing van een aantal andere speelvoorzieningen. Maar daarmee is de koek nog lang niet op: fase 1 en 2 zijn nu voltooid, er volgen er nog vier. Om te beginnen komen er dus speeltoestellen voor kinderen. Om er meer bekendheid aan te geven dat het schoolplein buiten schooltijden een openbaar terrein is, zullen er activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.

Speeltuinvereniging

Op dit moment is nog niet duidelijk geregeld wie verantwoordelijk is voor het onderhouden van het Schoolbuurtplein. Om dat te ondervangen wordt een speeltuinvereniging opgericht die verantwoordelijk wordt voor het onderhoud. De vereniging zal jaarlijks een bedrag van de gemeente ontvangen om het plein up-to-date te houden.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer