Kinderpersbureau

Cantecleer bestaat 125 jaar

Door de redactie

Door Sven Egberts

Vanaf woensdag 10 april begonnen we met het bouwen van het dorpshuis, het was een geknoei en een getreuzel maar uiteindelijk was het klaar op donderdag. 18 april tussendoor hadden we hele mooie verhalen van een goeie verhalen man, zijn naam is Stan hij is heel maar dan ook heel goed in verhalen vertellen. Wij hebben nog poffertjes gegeten en oude spelletjes gedaan, het was super mooi en s'avonds was de grote schoolavond. Het was heel gaaf en ik was de meester van het stukje een inspectrice op bezoek, het was erg spannend maar uiteindelijk kwam het allemaal weer goed.

Door Senna Wessels

Woensdag 10 april: We zijn begonnen met maqette van de Cantecleer ijsjes stokjes. Het duurde heel lang, de lijm beleef aan mijn vingers plakken. Donderdag 11 april: We gingen de delen aan elkaar maken met een lijmpistool. De lijm was heel erg warm. Maar toen was het lijmpistool kapot. Vrijdag 12 april: Onze juf heeft een nieuw lijmpistool gekocht. We konden er weer tegenaan. Maandag 15 april: We zijn klaar + de hele school Stan de verhalen man. Toen onze groep 6/7 had Stan de verhalen man. Dinsdag 16 april: De tentoonstelling van Freddy Ekkel in het dorpshuis 't Haarschut over de oude school.

Door Job Brink

Groep 6 en 7 zijn op dinsdag 16 april naar het dorpshuis geweest. Ze kregen van alles te zien, hoe de school er toen uitzag, welke juffen en meesters er toen waren. Het was een mooi gezicht. En welke directeur/ directrice er waren. In het begin was er een mini klasje na gemaakt. Dat was ook mooi, ze gingen ongeveer om 14.00 uur terug naar de school. Donderdag 18 april was de grote schoolavond, de kinderen moesten half 9 in de ochtend bij de tent zijn. Ze gingen oefenen voor de grote schoolavond, toen ze geoefend hadden was het ongeveer 11.00, terug naar de school. Toen we bij de school waren mochten ze ouderwetse spelletjes doen, dat was leuk toen het 12.00 uur was mochten ze naar huis, maar ze kregen iets... een foto en een potje snoep, toen mochten ze naar huis.

Door Jesse Busscher

Wij zijn bezig geweest met maquete het storte heel vaak in. Wij waren uiteindelijk klaar met het Dorpshuis. We gingen ook nog naar Freddy Ekkel, we gingen een museum bekijken van vroeger, school en heel veel opa's van kinderen op foto's zoals een oud leerlingen. We zijn vanmorgen naar de tent geweest om te oefenen en later nog oudhollandse spellen en in de avond optreden voor de hangjongeren.

Door Sem Evers

Woensdag 10 april: we begonnen de dag gelijk met knutselen, maar alleen mocht papiermaché en marquette beginnen en de rest mocht spelletjes doen. Donderdag 11 april: het waren dezelfde die mochten beginnen maar dat duurde ook wel het langste, heel veel gingen samen op de computer.

Vrijdag 12 april: toen mocht iedereen beginnen, een groepje werd de bouw in gestuurd om foto's te maken. Maandag 15 april: eerst had iedere klas een verhaal gehoord van Stan de verhalenman en toen was er een verhaal alleen voor onze klas en de andere klassen hadden ook een eigen verhaal van Stan de verhalenman. Dinsdag 16 april: om 13.00 uur hadden we een tentoonstelling van Freddie Ekkel over de school van vroeger. Woensdag 17 april: hadden we onze eigen tentoonstelling over wat vroeger was en nu. Daarvoor hadden we nog poffertjes gehad. donderdag 18 april: we gingen in de ochtend naar de tent om te oefenen tot 11.00 uur en toen gingen we lopen naar school en moesten we 's avonds echt optreden.

Door Wout Roessink

In verband met het 125-jarig onderwijs hebben de kinderen van donderdag 11 april tot dinsdag 16 april dingen gemaakt. 6 hebben van papiermaché gezichten gemaakt, het onderwerp was anders zijn, het maakt niet uit hoe je eruit ziet, je bent zoals je zelf wilt. En 6 andere kinderen hebben een maqette gemaakt. De ene 3 kinderen hebben het dorpshuis na gemaakt in schaal en de andere 3 kinderen hebben de school na gemaakt. Maandag 15 april kwam Stan de verhalenman, hij vertelde voor de hele school een verhaal, en daarna voor elke klas. Sommige kinderen werden uit de klas gehaald voor een foto. Dinsdag 16 april: groep 6/7 is naar het dorpshuis geweest, Freddy Ekkel had daar een tentoonstelling van Kloosterhaar gemaakt, ze kregen te zien hoe het onderwijs gegeven werd. Woensdag 17 april: er was een tentoonstelling op school en er was ook een poffertjeskraam. Donderdag 18 april hebben de kinderen van obs Cantecleer de liedjes geoefend en ook de rollen voor het toneelstukje. Toen gingen ze weer naar school en deden ze oudhollandse spelletjes en kregen als afsluiter een potje snoep met snoepgoed dat de kinderen vroeger aten. 's Avonds moesten de kinderen naar de tent komen voor de toneelstukjes en de liedjes en toen het klaar was sloot meester Jent de feestweek van de school af.

Door Sven Ekkel

Het onderwijs bestond 125 jaar dus we gingen knutselen. Ik zat bij papier maché, we moesten een ballon beplakken met papier. Maandag kwam Stan de verhalenman, hij vertelde de hele school een verhaal, later vertelde hij ons 6b\7 ook nog een verhaal. We gingen ook nog op de foto met je broer of zus, ik ging op de foto met mijn zusje. We moesten in ouderwetse kleding op de foto. Dinsdag gingen naar het dorpshuis voor een tentoonstelling van Freddie, er waren veel oude foto's van mensen. Woensdag was de tentoonstelling van de school, de geknutselde dingen vonden de mensen die kwamen mooi. Donderdag moesten we verzamelen bij de tent, om 8.30 uur, we gingen oefenen. Ik hoorde bij de hangjongeren, later kregen we poffertjes, het was heel lekker en 's avonds deed iedereen het goed.