Vizier op Twenterand

Wisseling van de wacht

 

Deze week vindt de burgermeesterwissel plaats. Mevrouw van der Kolk neemt als waarnemend burgemeester op 16 september afscheid van Twenterand. Op 18 september wordt de heer Broekhuizen geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Twenterand.

 

Al was Van der Kolk een waarnemend burgemeester, zij heeft het ambt uitgeoefend als een volwaardig burgemeester. Niet als iemand die maar als waarnemer op de winkel heeft gepast, maar heeft 100% inzet en verantwoordelijkheid getoond. Mede onder haar leiding heeft Twenterand fors ingezet op de handhaving van de openbare orde en veiligheid.

 

Wisselende tonelen in de gemeente van Twenterand. Ik spreek niet van de Twenterandse gemeenschap, want die bestaat volgens mij niet. Of toch wel? Ja warempel toch, de Twenterandse gemeenschap huist aan het Manitobaplein, het ambtenarenkorps die ten dienste staat voor de belangen van Twenterand en daarmee bent u als inwoner van Bruinehaar, Geerdijk, Den Ham, De Pollen, Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar of de Westerhoeven ook bij gebaat. U voelt zich geen Twenterander, maar daar waar uw ‘huis en haard’ is, daar voelt u zich thuis. Uw dorp/gemeenschap en dat onder een gezamenlijke etiket Twenterand en daar is niets mis mee.

 

Maar goed, mevrouw Van der Kolk zwaaien we uit en de heer Broekhuizen heetten we natuurlijk van harte welkom.

 

De verwachtingen zijn hoog voor de nieuwe burgemeester. De Tubantia kopte na de bekendmaking: “Twenterand heeft gedroomde burgemeester binnen” De tijd zal het leren. We hebben er alle vertrouwen in dat ook de heer Broekhuizen zich 100 procent zal geven voor Twenterand met al haar gemeenschappen. De ‘mienskip’ zoals ze dat in Fryslân noemen. 

 

Wat zal er veranderen? Ach, laten we beseffen dat wij allen voorbijgangers zijn.

 

Het ondermaanse is maar even. De wijze koning Salomo spreekt over een tijd om geboren te worden en een tijd om te sterven. Er wordt dus niet eens gesproken over de tijd van het leven. Niet noemenswaardig zou je zeggen…. zo snel, zo kort is het leven ten opzichte van de eeuwigheid.

 

Van der Staaij zei het onlangs treffend toen hij opnieuw werd gekozen als lijsttrekker voor de SGP bij de Tweede Kamer verkiezingen die naar verwachting 17 maart 2021 gehouden zullen worden: “Zoals u wellicht weet is het voor mij niet de eerste keer”,stelde Van der Staaij, sinds mei 1998 lid van de Tweede Kamer en doelend op het lijsttrekkerschap. “Meer dan ooit besef ik: onder de knie krijg je het politieke ambt nooit. Het kan alleen op de knieën.”

 

Wat betekent dat? Dat wij mensen van vlees en bloed zijn met fouten en gebreken én dat wij afhankelijk zijn van onze Schepper!

 

We wensen de scheidende burgemeester en de nieuwe burgemeester met zijn vrouw en dochter Gods onmisbare zegen toe!

 

Jan Jonker, SGP Twenterand

 

 

 

Evenementenkalender