Vizier op Twenterand

Water bij de wijnDe zomer staat voor de deur. Massaal de terrassen weer op, in de vroege ochtend een paar baantjes trekken in een fonkelnieuw binnenbad en in de namiddag vanuit een bootje onbezorgd zwaaien naar de blije aanwonenden van kanaal Almelo – De Haandrik. Hopelijk toekomstmuziek, maar de realiteit van vandaag de dag is helaas nog anders. Hoop gloort echter aan de horizon. En zonder hoop…
Water is een actueel thema, op meerdere manieren op te vatten. Het water staat vele ondernemers momenteel tot aan de lippen. Het al dan niet verder versoepelen van de maatregelen is uiteraard een landelijke kwestie en op lokaal niveau kunnen we niet anders dan het opvolgen van het advies vanuit de regering. Voor verschillende branches springt men in de bres en zeker de horeca laat, begrijpelijk, van zich horen. Ook de terrassen in Twenterand zullen vanaf 1 juni weer open gaan. Het massale moet nog even op zich laten wachten, het is nog even wat water bij de wijn, maar het is in ieder geval een start.
Baantjes trekken in het nieuwe binnenbad van Twenterand gaat gelukkig ook actueel worden. De, met alle respect, oude bende van de huidige binnenbadlocatie staat op zijn laatste benen. Een gevoelig dossier drijft in recreatieve doch slagvaardige slag richting besluitvorming. Nauwkeurigheid en kwaliteit zijn echter vereist. Niemand is erbij gebaat om nu een snelle constructie neer te zetten, waar de raad over een termijn of twee zich weer het hoofd over moet breken. ‘Vriezenveen Noord’ is alweer een tijdje van de baan en het college komt in juni met een raadsvoorstel. In dit voorstel zijn enkele varianten uitgewerkt. Locatie gaat zeker ‘Sportpark Het Midden’ worden. Discussiepunten zullen zijn; waar dan exact, wat gaat er met de sporthal(len) gebeuren,  maar vooral gaat dit onze inwoners extra geld kosten. GemeenteBelangen Twenterand is blij te zien dat het doelgroepenbad in deze varianten meegenomen is. Iedereen moet kunnen sporten (zwemmen in dit geval), vooral onze kwetsbare inwoners. Een dergelijk bad is dan wat ons betreft ook een absolute must.
Een frisse duik in het kanaal is voor menigeen in warme periodes ook een goede optie. Zeker ook voor aanwonenden van het kanaal Almelo-De Haandrik. En hoe mooi zou het zijn als zij die duik kunnen nemen zonder zorgen over verzakkingen, andere schade en met name de afhandeling van al die ellende. GBT is blij dat er gisteren (26 mei) meer informatie naar buiten is gekomen, hoewel op moment van typen nog niet bekend is wat de inhoud hiervan precies is. Een onafhankelijke adviescommissie heeft in ieder geval een onderzoeksrapport en een advies aangeboden. Op individuele schadegevallen wordt nog niet ingegaan, maar we hopen op duidelijkheid en informatie waar de bewoners aldaar echt mee verder kunnen. Zij moeten weten waar ze aan toe zijn, veilig kunnen wonen en zonder zorgen die duik kunnen maken. Of dat is in ‘hun eigen kanaal’, straks in het nieuwe binnenbad of elders in een zwembad binnen de gemeentegrenzen is dan uiteraard aan hen.
De zomer blijft voor de deur staan en de gegeven hoop zullen we waar mogelijk beïnvloeden. Wij kijken sinds de verkiezingscampagne al uit naar een goed en constructief debat over het zwembad. Dit debat zal weer plaats gaan vinden in de raadszaal, alwaar voor de woordvoerders ongetwijfeld een glaasje water klaar zal staan.
Namens GemeenteBelangen Twenterand, Gerrald Albersen

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer