Op het Twente'randje'

Symboolpolitiek (week 43 23-10)

Als we dagblad Tubantia moeten geloven zijn we als Vroomshoopse basisscholen begin september ontsnapt aan een tik op de vingers. De scholen hebben namelijk bij de afscheidsmusical geen
consumptie genuttigd bij het noodlijdende Punt, maar hun eigen catering geregeld. En dat kan natuurlijk niet, volgens de lokale PVV.

Op hetzelfde moment bereikt ons het nieuws dat de Wilhelmuscommissie, na twee jaar vergaderen, tot de conclusie is gekomen dat ons volkslied geen verplichte kost wordt op de scholen.                                
Twee prachtige voorbeelden van symboolpolitiek, vanuit je politieke kleur een ander betuttelen om zelf je punt te maken. Dien je daar het gemeente- of landsbelang mee? Hoeveel glazen ranja moet de Vroomshoopse schooljeugd drinken om het begrotingstekort van Het Punt te dichten? Is daar ons kostbare onderwijsgeld voor bedoeld? Moet er twee jaar vergaderd worden over het Wilhelmusvoorstel? Of is al dit geroeptoeter bedoeld om aandacht te vragen voor de eigen partij met het oog op de volgende verkiezingen?
Kom eens kijken op een basisschool en zie hoe de kinderen d.m.v. coöperatief leren constructief samenwerken aan een probleem. Ego's opzij en de uitdaging centraal! Wat zou er gebeuren als deze wind gaat waaien over het Manitobaplein en het Binnenhof? 
Wat het Wilhelmus betreft: Als Oranjeschool zijn we trots op ons volkslied, dus wij gaan oefenen onder het genot van een lekker glaasje (oranje) ranja!

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer