Vizier op Twenterand

Sinterklaasintocht is voor kinderen en hoort niet op een avond plaats te vinden

PVV
De PVV vindt dat de Sinterklaasintocht voor kinderen én ouders is. Ook voor ouders is het genieten om de spanning bij hun kinderen af te lezen wanneer Sinterklaas aankomt mét échte Zwarte Pieten. Op 5 december mogen de meeste kindjes ook opblijven, misschien na wat voorslapen, maar wanneer het buiten donker is, is Sinterklaas vieren nog spannender! Geen probleem met de avond, maar hou het tijdstip redelijk. Laat het maar lekker donker zijn, beetje waaien en alsjeblieft met echte Pieten!

SGP
De SGP vind dat de politiek zich niet met dit soort zaken moet bemoeien. Tenzij de openbare orde en veiligheid in het geding is. Er zijn wel grotere problemen waar we ons druk over zouden moeten maken dan ons te bekommeren over een sinterklaasintocht. 
Als de politiek zich hiermee moet bezig houden wordt het ‘zwarte-pieten-drama’ alleen maar groter.

GBT
Zoveel mensen, zoveel wensen. De gemeente Twenterand kent verschillende intochten in haar dorpskernen. Iedere kern vult dit op haar eigen manier in. Eén wijsheid hierin bestaat niet. GemeenteBelangen Twenterand wil het dan ook graag laten bij het complimenteren van de organisaties achter de intocht.
Deze mensen zijn hier, op vrijwillige basis, maanden druk mee en presteren het iedere keer weer om prachtige intochten te realiseren. Petje af.

VVD
Het Sinterklaasfeest is een volkstraditie en kinderfeest dat net als alle andere tradities aan verandering onderhevig is. Tijden veranderen, gebruiken ook. Dat ligt in de volksaard en cultuur. De VVD vindt dan ook dat je deze discussie uit de politiek moet houden. Organisaties en comités kunnen heel goed zelf de sfeer per gemeente proeven en de intocht organiseren. Elk op zijn eigen manier. De laatste intocht in Vriezenveen was totaal anders dan we gewend zijn en een groot succes. Alle negatieve reacties vooraf bleken voorbarig te zijn.

ChristenUnie
De intocht van Sinterklaas vind in de kernen van Twenterand veelal aan het einde van de middag/begin van de avond plaats. Kinderen vinden het leuk en spannend als ‘het heerlijk avondje’ is gekomen. Waarom zouden volwassenen er discussies van moeten maken hoe/hoe laat dit plaats vindt? Laten we vooral blij zijn dat er in onze gemeente elk jaar weer mensen/verenigingen bereid zijn om dit feest te organiseren!

CDA
Of Sinterklaas nu met de fiets, trein, boot of paard komt spannend voor de kinderen is het altijd spannend. Over het tijdstip van aankomst kun je van alles vinden maar de reacties achteraf waren positief.

PvdA/GroenLinks
Geen reactie