Op het Twente'randje'

Ode aan het onderwijsIedere dag staan mensen voor dag en dauw op om kinderen, jongeren en volwassen een stukje mee te nemen in hun leven. Ze begeleiden hun leerlingen in hun leerproces, maar ook in het proces van hun leven. Het leven dat voor iedereen zo anders is. Individuen met ieder een eigen verhaal. We nemen ze bij de hand en we lopen een stukje met hen mee.


 Iedere dag staan mensen voor dag en dauw op om deze groepen individuen een juiste manier van onderwijs te bieden. Dertig kinderen of dertig pubers in de klas worden begeleid door een docent. Een docent die het onderwijs voor zijn/haar groep individuen tastbaar en waardevol wil maken. Iedere dag proberen ze die groep kinderen, pubers of volwassenen te enthousiasmeren. Alles met het uiteindelijke doel dat de individuen klaar zijn voor hun volgende stap..


Iedere dag staan mensen voor dag en dauw op om uw kinderen, neefjes, nichtjes, buurkinderen of u te begeleiden in een stukje van hun levens. Ze proberen iedereen mee te nemen in hun ontwikkeling of zoektocht. Een zoektocht naar wie een persoon is of wil zijn. Iedere dag worden er successen gevierd. Kleine en grote successen, want iedere succeservaring is er een.


Iedere dag sta ik voor dag en dauw op om, samen met mijn collega's, groepen individuen voor te bereiden op hun toekomst. Met goedgevulde bagage worden ze uiteindelijk de wijde wereld ingestuurd. We lopen niet meer met hen mee en de handjes worden losgelaten.