Vizier op Twenterand

Lokale politiek in crisistijd is als een Aygo met trekhaak
Even heb ik overwogen om deze mogelijkheid van profileren die De Toren van Twenterand ons als GemeenteBelangen Twenterand biedt te laten voor wat het is. Want wie zit er op dit moment te wachten op een politiek getinte boodschap? Inderdaad; niemand. Ook wij hebben uiteraard de wijsheid niet in pacht, maar zijn toch van mening onderstaande ‘open deuren intrapperij’ met de lezers van De Toren te ‘moeten’ delen.
Om de eerste de beste open deur direct maar in te trappen; het zijn barre tijden. Ieder mailcontact dat mijn, vakkundig opgebouwde, home-office binnenkomt en/of via de digitale snelweg verlaat is voorzien van die strekking. Volkomen logisch ook. Want wij Nederlanders zijn dergelijke tijden niet gewend. En gelukkig maar. In tijden van crisis is een andere politieke mening toebedeeld zijn van totaal ondergeschikt belang. Het is dan ook niet voor niets dat door alle politieke bijeenkomsten of vormen van samenzijn een streep is gezet tot ten minste begin april.
Het treft eenieder, om maar met open deur nummer twee door te gaan. Ondernemers die hun omzet voor de komende periode in rook op dreigen te zien gaan, werknemers die thuis komen te werken of te zitten en ouderen die in een totaal isolement terecht lijken te komen. Over de vraag of we het ergste gehad hebben of dat we juist aan het begin van nog doffere ellende staan is op moment van schrijven (d.d. 18 maart) nog geen zinnig woord te zeggen. Hierover speculeren heeft, naar mijn bescheiden mening, ook geen enkele zin.
Wat wel zin heeft is er samen het beste van proberen te maken. Het college heeft bij monde van onze burgemeester reeds aangegeven dat onze gemeente de richtlijnen van het RIVM zal volgen. Tevens geeft zij aan blij te zijn met de manier waarop ‘wij’ als inwoners van de gemeente Twenterand met deze ongewone situatie omgaan. Blijf dat vooral doen. Steun elkaar indien mogelijk en hou het positief.
Eerder deze week las ik een fraai stuk van een zelfstandig ondernemer hier uit de buurt. Een ondernemer die zijn broodwinning direct aangetast ziet worden, want de dienstverlening die hij levert ligt volledig op z’n gat. Hij roept op niet bij de pakken neer te gaan zitten, net als velen met hem die oproep overigens doen. De strekking van zijn verhaal; “Zoek elke dag naar een lichtpuntje dat je kracht geeft.” Open deur nummer drie was dat alweer, maar o zo waar.
Laten we positief blijven met elkaar en hopen dat deze doffe ellende snel weer overgaat. Laten we vooral ook hopen dat we snel weer met onze collega raadsleden in debat mogen, niet omdat debatteren op dit moment nu zo belangrijk is, maar omdat het dan weer toegestaan is om met grotere groepen bij elkaar te komen.
Vooralsnog blijft GemeenteBelangen Twenterand nog even de Aygo met trekhaak; we willen wel van alles, maar kunnen eventjes niet zoveel.
Namens de GemeenteBelangen Twenterand fractie, Gerrald Albersen