Op het Twente'randje'

KIEZEN

 


 

Ja, u kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon te gaan kiezen (min of meer onze plicht), in elk geval ons recht. Zoals het er nu naar uitziet gaan de verkiezingen gewoon door, corona of niet. Ze hebben er zelfs voor gekozen om er 3 dagen voor uit te trekken (om elkaar te ontmoeten), maar 70 plussers (2,4 miljoen kiezers) mogen dan wel weer per post stemmen.

De postkantoren draaien overuren, geen pakketten maar deze keer stembiljetten. Het wordt in ieder geval wel weer druk in de straat. 

Ze, de lijsttrekkers gaan er alweer met gestrekt been in. Eerst regeren ze met elkaar, Wopke en Mark, en nu deugt er weer helemaal geen snars van. Wopke orakelde dat hij ook meer bestuurder dan politicus is (was ook direct te merken). De liberalen hebben al 10 jaar de middenklasse vergeten zo sprak hij, maar vergat erbij te zeggen dat hij 4 jaar volop mee regeerde.(hij de man met de zeer diepe financiële zakken is dat geneuzel toch niet nodig.)

De avondklok is verlengd, het ontneemt ons de nodige vrijheid, het is behelpen en wennen, maar we laten ons er niet door kisten. Het heufd erveur,  en wie goat strak rechtdeur. 

De schaatsen uut het vet, sneeball'n gooien. Snee schoev'n,  dikke iespret en dromen ja alleen dromen van een 11stedentocht. De allerheiligste tocht der tochten (cultureel erfgoed) Nee het worden marathons zonder koek en zopie. Men vergeet dat wanneer het zo hard vriest wij alles uit onze handen laten vallen, en het ijs op gaan. Die vrijheid en blijheid in deze sombere en donkere dagen laten we ons niet afpakken, toch! Ja geef ons brood en spelen, we smachten ernaar, we kiezen ervoor. Een feest ook op 1,5 meter.

JA ALS WE MOCHTEN KIEZEN TUSSEN DE ELFSTEDENTOCHT EN HET SONGFESTIVAL,

DAN WIST IK HET WEL.!!  Ook aan u de keus. Ja, kiezen maar.