Politie wijkteam Hardenberg

Het Politiebureau

 

Het politiebureau betekenis volgens het woordenboek: het kantoor van de politie. Het politiebureau is voor de burger geopend op bepaalde dagen en tijdstippen in de week. Zij kunnen hier terecht om aangifte te doen, om een melding te doen, enzovoort. Burgers kunnen zich melden aan de balie van het politiebureau. Zij worden hier, tijdens de openingstijden van het bureau, ontvangen en geholpen door één van de medewerkers van intake en service.

 
Voor de medewerkers van de politie is het politiebureau veel meer dan alleen maar een kantoor. Het is de locatie waar de werkdag start, waar je uniform in de kledingkast hangt en de dienstauto’s staan geparkeerd. Het is de plek waar je je collega’s ontmoet en spreekt. Het is een plek waar informatie wordt vastgelegd, geanalyseerd en verwerkt. Het is de plek waar verdachten en getuigen worden verhoord. is de plek waar je achter de computer kunt kruipen om je administratieve werkzaamheden te verwerken. Het is de plek waar verschillende onderzoeken worden gedaan.

Maar Het is ook de plek waar je tussen de middag je tosti kunt maken en ‘s avonds je warme maaltijd kunt opwarmen. Het is de plek waar je je na een heftige melding even terug kunt trekken om tot rust te komen (als er zich tussendoor geen andere melding aandient). Een plek waar je steun vindt bij je collega’s. Het is een plek die vele verhalen kent van alle verschillende politiecollega’s. Het is de basis van onze werkzaamheden. Voor sommigen zelfs een tweede thuis. De omschrijving die wordt gegeven in het woordenboek is dus wel een beetje karig! Het politiebureau is veel meer dan alleen maar een kantoor.