Op het Twente'randje'

GELUK in ‘n TUK

 

Bon principio fa buon fine (een goed begin zorgt voor een goed eind) Italiaans gezegde. U allen de beste wensen, en zet ’m op. Gelukkig het vaccin is er en op 8 januari beginnen we met goede moed te prikken. Ja, zelfs defensie is ingeschakeld om alles in goede banen te leiden.

Het Pfizer goud moet met - 70 graden Celsius op de juiste plek terechtkomen en beveiligd worden, want het kost een vermogen.

De tijd van kerst, oud en nieuw ligt achter ons, ja we moeten weer flink aan de bak.

Na de oliebollen en de champagne, gaat ook de politiek weer op campagne, want in maart mogen we weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezing. (Zomaar een stemadvies, Pieter Omtzigt of Renske Leyten, ja want die houden zich prima bij de feiten.) De rest is één grote gok, met alle kans op amok. De tijd van heel veel beloftes is weer aangebroken. Je weet soms echt niet wat je alllemaal hoort. Veel politiek gekrakeel is na de verkiezing weer een ratjetoe en handjeklap. Men doet dan weer het nodige water bij de wijn, zodat er van het originele etiket weinig tot niets meer klopt. (Alle fut is er dan vaak kats uit).

Wat wij als kiezers willen is: EEN OVERHEID DIE EERLIJK IS, BEGRIPVOL EN SIMPEL! GEEN gemarchandeer, maar gerechtigheid. WIJ WILLEN EEN VOLK ZIJN, DAT TROTS IS OP HAAR LAND. Punt uit! Ik las ergens, bij tij en ontij, fijn dat er mensen zijn die helpen, blij zijn en hoopvol door het leven gaan. Samen wijzen op helder licht en op uitzicht. Lieve mens ik wens je toe dat je iemand tegenkomt die om je heen zal zijn, iemand die stil naast je gaat zitten en alleen maar zegt, IK BEN ER VOOR JE. Ja laten we dat doen, ER VOOR ELKAAR ZIJN. Warmte en vriendschap, LATEN ONS WEER BLOEIEN.


GELUK in ‘n TUK.

 

Gerda en Henk Jansen