Op het Twente'randje'

Een handdruk wordt een elleboog


In plaats van elkaar een ferme handdruk geven, (ja dat kan dus even niet,) geven we elkaar tot nader order een elleboog.


Als je in de sport elkaar een elleboog geeft en de scheidsrechter van dienst ziet het, dan is het einde oefening. Direct inrukken en douchen met een rode kaart. Onsportief, nee wegens zeer onsportief gedrag, maar in het dagelijks leven wordt het nu geïntroduceerd. Geen hand of kus maar een heuse elleboog, ja gelukkig niet in het gezicht maar dus geen kusje of knikje maar een tikje.
We leven zeg maar op dit moment in het M en M-tijdperk, een leven van mondkapjes en mezenkastjes. Ja coronavirus en eikenprocessierups maken wat te doen, trouwens het ene is niet te vergelijken met het ander. Maar wel een tijd van jeuk en van een beuk. (Geen vrees koop een mees)
Wordt het weer crisis? Nou de Saoedisch spelen met olie een keihard machtsspel, ja Ryad en Moskou liggen op ramkoers met elkaar. (Aan de pomp wordt het wel iets aangenamer). Ook de Europees centrale bank worstelt met de gevolgen van het coronavirus. Ja heel Italië zit op slot, de Paus zit achter het glas, en de maffia kan ook niet van huis. Alle scholen zitten dicht, en voetbalwedstrijden gaan niet door.
Destijds waren het de banken die ons de das omdeden, nu is het, het in China ontstane coronavirus. Hieruit blijkt eens en te meer dat alles in de wereld zo’n beetje aan elkaar vast zit. (Mondiale verwevenheid heet zoiets). China heeft als toeleverancier van belangrijke onderdelen en grondstoffen vele industrieën volledig van zich afhankelijk gemaakt. Om nog maar te zwijgen over
Huawei. Toch moeten we rustig blijven en het koppie er goed bijhouden. Geen paniek in de tent, maar houdt wel wat contanten in de knip, en haal wat extra houdbare waren in huis, voor het geval dat. Gewoon goed uutkiek’n en loawj hopp’n dawj meka gauw weer gewoon een hand
Kunt geev’n.
ANDIAMO AL MASSIMO,
VOLLE KRACHT VOORUIT!
GOEDGOAN.