Politie wijkteam Hardenberg

De maand december

 

Als ik dit schrijf, tikken wij de laatste maand van het jaar aan. Het is bij ons alweer heel duidelijk gezien de vele overlast meldingen van vuurwerk en vernielingen door het zware illegale vuurwerk. Wij zien veel nitraten en Cobra’s bij het inbeslaggenomen vuurwerk. In een Cobra kan tot wel 20 keer zo veel flashkruit zitten als bij een stuk legaal siervuurwerk. Het moge duidelijk zijn dat dergelijke soorten vuurwerk ernstig letsel kunnen veroorzaken aan ledematen, ogen en oren.

Word je gepakt met illegaal vuurwerk dan kan de boete al gauw oplopen tot 400 euro.

 Het jaar 2020 is een jaar die de meesten van ons niet graag willen overdoen. Door het corona virus hebben wij veel dingen, die wij in het begin van het jaar gepland hadden niet kunnen uitvoeren, denk hierbij aan vakanties, evenementen bezoeken e.d.

De maand december is een maand van gezelligheid en het samenzijn met de familie. Door de huidige corona regels is dit nu alleen mogelijk in kleine kring.

De mensen die zich verheugd hadden op mooi siervuurwerk op oudejaarsavond zullen een jaartje moeten wachten. Vuurwerk is verboden tijdens oud en nieuw, u mag het niet verkopen, vervoeren of afsteken. Dit verbod is ingesteld om de druk op de huisartsenposten en ziekenhuizen te verlagen.

 Wij merken op straat en in de wijk dat sommige mensen het moeilijk vinden met de beperkende maatregels om te gaan. Mensen hebben een korter lontje en zijn minder verdraagzaam. Wij komen in deze tijd ook mensen tegen die vereenzamen omdat zij niet naar hun dagelijkse/wekelijkse uitje kunnen en dus hun sociale contacten missen. Soms lopen mensen vast en weten niet bij wie zij aan moeten kloppen voor hulp, dit kan zijn bij psychische problemen of een verstandelijke beperking. Iemand kan daardoor zijn/haar dagelijkse dingen niet meer doen waardoor zij in een sociaal isolement terecht komen. Ken je iemand uit jouw omgeving, praat met hem of haar en meld dit bij de betreffende gemeente of team Via.

 
Laten we ondanks alle beperkingen er toch een mooie decembermaand van maken en let een beetje op elkaar. 

Ik ben te bereiken op Twitter @POL_HBergWA of op Instagram wijkagenten_hardenberg