Vizier op Twenterand

De Groene Leugen

 
De PVV heeft als enige partij in de gemeente NIET getekend voor de RES Twente. Wanneer alle RESSEN (30 regio’s) in Nederland zijn uitgerold en ons land vol gezet is met windmolens en zonneparken, wordt maar 3,5 procent
van de energiebehoefte opgewekt. Inclusief de winmolens op zee en exclusief de energiebehoefte van de chemische industrie. Verwaarloosbaar! Dus kun je in onze ogen alleen maar tegen stemmen.

 

Al jaren zeggen we ‘nee’ tegen de klimaathysterie zoals deze over ons wordt uitgestort. Onlangs zei Sigrid Kaag nog in de aanloop naar de verkiezingen dat het om leven of doodgaat. Met alle respect, maar haar uitspraak is er één van een kind van 7. En het enge is dat zo’n Kaag straks aan de knoppen gaat zitten en nog meer groene leugens over ons heen stort. Met als gevolg torenhoge energierekeningen voor onze inwoners, energiearmoede, verkrachting van ons mooie landschap door windmolens/zonneparken en als klap op de vuurpijl: nul invloed op het klimaat. Plus waardevermindering van huizen door de aanwezigheid van windmolens, om nog maar te zwijgen over de slechte invloed die windmolens hebben op de gezondheid van mensen en dieren. Ook wordt kostbare landbouwgrond opgeofferd voor duizenden zonnepanelen: funest voor het bodemleven en deze grond kunnen we niet meer gebruiken waar het eigenlijk voor bedoeld is: onze voedselproductie en voor het verkopen aan ondernemers (werkgelegenheid).

 

Het is niet te bevatten dat partijen meegaan in deze groene leugen strategie. De enige mensen die er beter van worden zijn de mensen en bedrijven die de enorme subsidies opstrijken. De wereld merkt er niets van.

 

In de Middeleeuwen was het iets warmer dan nu, er was zelfs wijnbouw in Engeland en in de periode hierna kwamen we terecht in een kleine ijstijd, waarin het wat kouder was dan nu. De ridders reden niet in auto’s op benzine. De kleine ijstijd begon rond 1430 en duurde tot halverwege de 19deeeuw. De gemiddelde temperatuur lag toen 1 à 2 graden lager dan nu. Terwijl wereldwijd de industriële revolutie was begonnen rond 1750, als eerste in Engeland. Vooral steenkool werd toen gebruikt als brandstof. Enorme CO2 uitstoot zouden de groene ridders zeggen, maar het was wel kouder dan nu.

 

Met andere woorden: de mens heeft geen invloed op de temperatuur op aarde. De groene moraalridders laten het u geloven, maar het is een pertinente leugen.

En terwijl landen gas steeds meer zien als groene brandstof en overgaan tot meer gas, moeten wij in Nederland gasvrije huizen en wijken bouwen van onze klimaatwappies. Onbetaalbaar weten we: de gemiddelde investering in een huis ligt rond de 40.000 euro. Een investering die nooit meer terugverdiend wordt. Saillant is dat de EU vorige week liet weten dat moderne aardgascentrales een milieuvriendelijk label zouden moeten krijgen! Eerst wordt gas verketterd en nu weer omarmd. Snapt u het nog?

 

Daarom hadden gemeenten tegen Den Haag moeten zeggen: je druk maken om de aarde, het milieu en het aanpassen aan de natuurlijke opwarming is prima. Maar kom dan met een betaalbaar programma (gas en kernenergie), zorg dat ons mooie landschap niet ontsierd wordt, zorg voor minder import van mensen (minder stenen nodig) en meer groen in de steden. Niet met deze onzinnige transitie. Maar gemeenten hebben dit niet gedaan: als sekteleden lopen ze achter klimaatgoeroes aan. Zelf nadenken is er niet meer bij. Schande!

 

Erik Veltmeijer.