Politie wijkteam Hardenberg

De Donkere Dagen

 Hoort u wel eens de term “DDO”? DDO staat voor “Donkere dagen offensief”. Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. In het donker zijn zij immers minder zichtbaar en dit betekent dat zij dus ook gemakkelijker hun gang kunnen gaan dan bijvoorbeeld in de zomer.

Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Met de donkere dagen offensief willen wij extra inzetten op onder andere woninginbraakpreventie. Zo zijn er verschillende opvallende maar ook onopvallende acties in de wijken van de gemeente Hardenberg.

De donkere maanden betekenen ook weer meer ongevallen waaronder met fietsers. Her en der in de wijken zullen wij sjablonen op de grond aanbrengen met de tekst ‘zet je licht aan!’ Heeft u ze al gezien?

Doormiddel van deze sjablonen willen wij u attenderen om uw verlichting aan te zetten. Uit onderzoek is gebleken dat na het zien van deze tag meer mensen hun licht aan doen, Super belangrijk natuurlijk! In de wijk komen we dagelijks fietsers tegen zonder verlichting. We maken aanrijdingen mee waarbij slechts een lampje het verschil had kunnen maken! Zo kun je door een lampje te kopen veel geld maar het belangrijkste vooral een hoop leed besparen voor jezelf en anderen!

Door de tags te plaatsen proberen wij een rol te spelen in de bewustwording! Vanuit hier dus ook aan u als lezer het verzoek om uw verlichting vaker na te kijken al dan niet met uw zoon of dochter.

De komende tijd zullen wij actiever controleren op het voeren van fietsverlichting. Zo zorgen we SAMEN voor een veiligere verkeerssituatie! Toch niet in orde? Dan is de boete € 55,-Deze column is geschreven door Dennis Jurgens, Wijkteam Noord