Op het Twente'randje'

AFSPRAAK is AFSPRAAK. 

Er is geen garantie en ook al duurt het nog lang, er zijn harde maatregelen nodig, laten we a.u.b. allemaal ons stinkende best doen om het verschrikkelijke coronavirus de nek om te draaien. Ja want als we de boel laten pierewaaien komt het zeker niet goed. De overheid moet zeker gehoor geven aan de vele kritische geluiden uit het land, en niet alleen de oren laten hangen naar de virologen en academici.Nee het moet, al is het moeilijk heel breed ge dragen worden. De stem van het volk moet volop meeklinken in de besluiten, anders en zo blijkt nu wel lappen zeer velen het aan hun laars. Er moet duidelijk gewerkt worden naar de stip aan de horizon. Het  coronavirus dendert maar door in een alarmerend hoog tempo.

Dus niet zwabberen maar alle hands aan dek, en alle zeilen bijzetten om weer in veilig vaarwater terecht te komen.

Het vaccin laat nog op zich wachten, ook al zijn er hooggespannen verwachtingen. Maar dat alleen is ook niet zaligmakend, ook ons eigen gedrag is medebepalend voor het welslagen van de gehele operatie. Wij moeten dus niet zeiken en zeuren, en mogen ook niet zingen en juichen en al helemaal niet voor het virus buigen. Het is EROP OF ERONDER.

Ook al is voetbal zonder publiek gewoon waardeloos, geen bal aan, en theater en kerkbezoek met 30 man een dooieboel (zoiets van schiet mij maar lek, totaal sfeerloos en missen we de interactie) het moet op dit moment, we hebben geen andere keus. Zonder ons aller inzet en toewijding komen we van het beest genoemd corona nooit af. Overheid toon uw vaderlijk gezag en zeg ons luid en duidelijk wat wel en niet mag! GA ER DWARS VOORLIGGEN. mooier kunnen we het niet maken, beter wel. maar communiceer duidelijk Laten we elkaar succes wensen, nogmaals er is geen garantie, maar als je van elkaar houd, dan gaan we allemaal voor goud, afspraak is afspraak.

 Henk Jansen

 

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer