Politie wijkteam Hardenberg

24/7

Door de redactie

Enige tijd geleden bleek dat een bewoonster uit ons gebied ’s nachts belangrijke informatie had waargenomen, maar pas de volgende ochtend belde. Ze wist dat ’s nachts het bureau gesloten was, en dacht dat er dus ook geen politie aanwezig was. Er is altijd politie beschikbaar, 24 uur per dag. We zijn er in de vroege, de late en de nachtdienst. En die laatste kunnen nog wel eens zwaar zijn. Er kan in die nacht een momentje komen dat je even gaat “knikkebollen”. Het is dan beter om even een paar minuutjes je ogen dicht te doen dan tijdens de nachtdienst van de weg te raken en schade te rijden.

Dat een nachtdienst zwaar kan zijn bewees een collega in mijn voormalige standplaats. Hij, laten we hem Bert noemen, gaf altijd aan “hier niet voor gemaakt te zijn”. Na de briefing van 22 uur, nam Bert altijd plaats in de meldkamer van het bureau, zijn vaste plek. Het duurde dan ook maar even of hij viel in slaap en werd alleen wakker van de telefoon, de zoemer van de cellen of de bel van de voordeur. Zo ook deze nacht. Het was nog geen 23 uur of Bert zat in zijn bureaustoel te slapen. Een licht ronkend geluid was hoorbaar. Dit was voor een andere collega het teken om opeens een bureaustoel te pakken. Deze zette hij neer bij de wand, klom er op en ik zag hem met zijn wijsvinger de wijzers van de klok, van 23.00 uur naar 06.35 draaide. Zachtjes zette hij de stoel weer weg en ging zitten. Bert sliep door maar werd wakker van een “toevallig” luide kuch van de collega.

Bert opende zijn ogen, keek op de klok en zag …dat het 06.35 uur was. Vrolijk, met een blik van “zo, dat zit er bijna weer op” keek hij uit het raam. Waarschijnlijk om te kijken of de aflos er al aan kwam fietsen, maar moet toen gedacht hebben; “wat is het nog verrekte donker”. Snel keek hij op zijn horloge en wist toen letterlijk en figuurlijk hoe laat het was. Waarschijnlijk heeft Bert die nacht de meest zure nachtdienst ooit gedraaid.

Mocht u ons nodig zijn: bij spoed 112, anders via 0900-8844 of via social media.

Deze column is geschreven door Jan Anne Brink, Wijkteam Zuid