Instructie voor scholen

Kinderpersbureau

Het basisschoolproject Kinderpersbureau brengt de krant naar de klas; met leuke uitdagende opdrachten gaan de leerlingen aan de slag met het nieuws. Het project Kinderpersbureau bestaat uit twee lessen voor de hele groep. De lessen staan op een speciaal voor dit doel ontwikkelde interactieve dvd. De leerkracht kan aan de hand van de Kinderpersbureau-dvd op speelse wijze de theorielessen afwisselen met praktische groepsopdrachten. Voor deze opdrachten levert het weekblad De Toren een krant voor iedere leerling.

Naar de redactie

Er bestaat ook een buitenschoolse activiteit. Hiervoor mogen twee leerlingen per school plaats nemen in de redactie waar ze in samenwerking met Grietje Grendelman, coördinator redactie van weekblad De Toren, een kinderperspagina in de Toren maken. Samen met Grietje Grendelman stemmen de ‘Kidsreporters’ af, welke artikelen er zullen worden geschreven voor de Kinderperspagina. Grietje Grendelman geeft vooraf een workshop op de redactie van De Toren. Hierna houdt zij via de mail rechtstreeks contact met de betrokken leerlingen.

Voor de indeling van de buitenschoolse activiteit wordt het volgende schema aangehouden: Periode oktober-december | Periode januari-maart | periode april-juni

Doel

Het doel van het project Kinderpersbureau is om op een creatieve manier de taalontwikkeling te ondersteunen. Tevens dragen de klassikale lessen bij aan de verbetering van het creatief schrijven, omgaan met multimedia en begrijpend lezen.

 

Het laatste nieuws

Bingo in 't Uilenest Dinsdag 31 oktober 2017 om 12:00 uur
Taizéviering in Ontmoetingskerk Dinsdag 31 oktober 2017 om 08:22 uur

Deel deze pagina