Strijdend Voorwaarts wint ruim van Bergentheim

ma 11 maart 2024 Twenterand

Op zaterdag 9 maart speelde Voorwaarts 1 hun thuiswedstrijd tegen Bergentheim 1. Beide teams hadden de laatste weken veel punten laten liggen.

Iets na 14.30 uur gaf scheidsrechter Zwakenberg het startsignaal en zetten beide teams de druk hoog. Dat resulteerde na 7 minuten in de eerste kans voor Voorwaarts, toen Jordy Harms de bal bij de rechter cornervlag ontfutselde aan zijn directe tegenstander en een goede voorzet gaf. Enkele meters voor het doel was het Kilian Ekkel, die zijn vizier nog niet op scherp had staan en over het doel schoot.

Een kwartier later was er een goede aanval van Voorwaarts, die door Jordy Harms leek te worden omgezet in een doelpunt. De Bergentheim-verdediging wist echter een doelpunt nog net te voorkomen. Toch leek een doelpunt van Voorwaarts in de lucht te hangen, en enkele minuten later was het dan ook zover. Jordy Harms schoot een afvallende vrije bal goed in, waarmee hij de verdiende 1-0 op het scorebord zette.

Hierna richtte Bergentheim zich op en speelden ze meer naar voren. Voorwaarts kwam vaker op eigen helft te spelen, wat resulteerde in enkele vrije ballen voor Bergentheim in de buurt van het 16-metergebied. Een van deze vrije ballen leverde gevaar op, maar de vandaag teruggekeerde keeper van Voorwaarts, Dinand Stuifzandt, wist met een goede redding zijn doel schoon te houden.

Dankzij het geconcentreerde verdedigen en met onder andere Coen Sickman die Nick Buitenhuis op de juiste manier neutraliseerde, gaf Voorwaarts geen kansen meer weg.

Voorwaarts kreeg zelf nog één mogelijkheid via Lars Bove, die vanuit de draai rakelings over het doel schoot. De ruststand werd hierdoor bereikt met een 1-0 voorsprong.

Voorwaarts wisselde niet en kwam sterk uit de kleedkamer, want al na 1 minuut werd er een gigantische kans gecreëerd. Roy de Lange en de erg sterk spelende Yarnick Boertje zetten de linksbuiten van Bergentheim, Rob Wevers, zoveel onder druk dat hij alleen nog maar kon terugspelen naar zijn keeper. De bal werd door Wevers dusdanig slecht geraakt dat Jordy Harms en Kilian Ekkel gezamenlijk richting de keeper konden zonder veel druk van de Bergentheim-verdedigers. Jordy schoot de bal via de keeper naast het doel, waar een balletje opzij waarschijnlijk meer rendement had opgeleverd.

Gelukkig hoefde er niet lang getreurd te worden, want de daaropvolgende corner kwam bij Jordy voor de voeten en hij werd dusdanig hard aangevallen dat de scheidsrechter maar één mogelijkheid zag, en dat was een strafschop. Inmiddels hadden ze daar een prima vent voor en dat was Coen Sickman; hij schoot de bal strak tegen de touwen, 2-0.

Aanvallend begon het iets beter te lopen, en dat resulteerde in de 68e minuut tot de mooiste aanval van de middag. Wout Roelofs stuurde Julian Slot diep, en Julian gaf een perfecte voorzet achter de verdedigers van Bergentheim langs, waar de instormende Kilian Ekkel de bal een laatste zetje kon geven, 3-0. Zo’n 10 minuten later was er een hoge bal in het 16-metergebied, waarbij Kilian het duel aanging met de verdediger en de uitlopende keeper. Allen misten de bal, maar Jordy Harms was er als de kippen bij en schoot de bal in het vrijwel lege doel, 4-0.

In de 85e minuut kreeg Voorwaarts een vrije bal op zo’n 20 meter van het doel. Waar enkele andere ballen over het doel werden geschoten, was het nu Jordy die de bal opeiste. Dat was geen verkeerde keus, want hij schoot de bal hard binnen en het was 5-0, en een hattrick voor Jordy Harms.

Terwijl iedereen al aan het aftellen was, schraapte Bergentheim de laatste restjes energie bij elkaar voor nog één aanval. Die werd in de ogen van scheidsrechter Zwakenberg niet reglementair gestopt, met als gevolg een strafschop. Deze werd goed binnen geschoten, waardoor de eindstand werd bereikt: 5-1.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 maart tegen GFC 1 om 14.30 uur.