Afbeelding

Weinig antwoorden tijdens infoavond

vr 22 maart 2024 Twenterand

Het voorgenomen besluit van de Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand e.o. (SCOT) om beide locaties van de CBS De Fontein in Westerhaar-Vriezenveensewijk samen te voegen heeft veel teweeggebracht. De locatie aan de Hoofdweg zou op niet al te lange termijn moeten sluiten. De onrust is groot en er leven veel vragen bij ouders en buurtbewoners.

De ongeruste ouders/verzorgers van de kinderen op beide locaties van de school zijn actie gaan voeren tegen de voorgenomen samenvoeging en ze hebben daarbij de publiciteit gezocht. Hun prangende vragen en grote zorgen legden ze voor aan het SCOT.

Informatieavond

”Op 20 maart organiseerde het SCOT een informatieavond en daar hoopten we antwoorden te krijgen op onze vragen”. Heleen Blokzijl is één van de ongeruste ouders en ze doet desgevraagd verslag van het verloop van deze informatieavond. Namens het SCOT was aanwezig de voorzitter van de Raad van Toezicht, de heer Binnenmars. Namens de gemeente Twenterand was de Wethouder van Onderwijs aanwezig, de heer Paters. Na afloop van de informatieavond verwoordt Heleen de gevoelens van velen: ”Wij zijn als ouders en als buurtbewoners zeer teleurgesteld over de antwoorden die we van het SCOT en de gemeente hebben gekregen op onze vragen”. Veel vragen werden niet inhoudelijk beantwoord en het advies ‘zet maar op de mail’ dan wordt uw vraag later beantwoord, was niet van de lucht.

Ook buurtbewoners

Tijdens de informatieavond lieten niet alleen ouders/verzorgers van zich horen. Ook buurbewoners maakten hun zorgen kenbaar. “Wij als bewoners aan de Hoofdweg, grenzen met onze achtertuinen aan de Oranjestraat. Aanvragen tot uitbouw van onze woningen werden afgewezen.

Komt er straks, grenzend aan onze tuin, op het evenemententerrein wel een uitbouw van de Fontein? ” Het evenemententerrein aan de Oranjestraat wordt nu door, onder andere, de Oranjevereniging gebruikt voor allerlei gezellige evenementen. Hoe moet dat als de uitbouw van de Fontein daar wordt gerealiseerd? Maar vooral de ouders uitten hun zorgen tijdens de avond op 20 maart. “Hoe gaat het straks met onze prikkelgevoelige kinderen op zo’n grote school?” Ook over de termijn waarop de samenvoeging zijn beslag zou moeten krijgen bestaat nog veel onduidelijkheid. “In de brief die wij eerder van het SCOT ontvingen wordt gesproken over een termijn van anderhalf tot twee jaar. Tijdens de informatieavond opperde de heer Binnenmars dat het nog wel vijf tot zes jaar gaat duren”, Heleen Blokzijl en alle andere ouders weten niet waar ze aan toe zijn. “Er is al zoveel weggegaan uit Westerhaar. Het zwembad, veel bedrijven en noem maar op”. Dit soort gevoelens werden verwoord door de aanwezigen en ze vonden daarvoor ook begrip bij de vertegenwoordigers van het SCOT en de gemeente. “Maar concrete antwoorden kregen we niet”, aldus Heleen.

Niet wachten

Als reactie op de informatieavond geeft het SCOT per mail aan dat de ouders tot 3 april hun vragen die nog niet beantwoord zijn, naar hen kunnen mailen. De vragenstellers kunnen over enkele weken een reactie daarop verwachten. “Ook heeft het SCOT aangekondigd dat er een extra informatieavond wordt georganiseerd. Maar daar gaan we natuurlijk niet op wachten”, aldus Heleen. “We gaan verder met actievoeren. Pamfletten verspreiden, de media inschakelen, een beroep doen op de politiek. We zetten door, ook al wordt het een lange rit”.