Afbeelding
G. Brokelman

Jongeren ‘op de vlucht’ in Attractiepark

vr 22 maart 2024 Hardenberg

Op woensdagavond 20 maart zijn maar liefst 160 jongeren, in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar, in het kader van het bekende spel ‘Jachtseizoen’ bij het Attractiepark Slagharen op de vlucht geslagen voor zes politieagenten. Dit bleek een hele uitdaging te zijn, want de politie ging niet alleen rennend achter de jongeren aan, ze hadden ook twee fietsen en een politieauto ter beschikking. De avond werd een groot succes, Uitgeput maar voldaan gingen de jongeren weer huiswaarts. Woensdag 27 maart wordt de tweede jacht geopend op opnieuw 160 jongeren. “We zijn ervan overtuigd dat deze avond ook weer een groot succes zal worden,” aldus de organisatie.

Het idee voor ‘Jachtseizoen’ is in 2022 vanuit de werkgroep Gewoon Gezond Slagharen ontstaan en voor het eerst georganiseerd in samenwerking met het jongerenwerk van De Stuw Sociaal Werk. Nadat dit een groot succes bleek te zijn is de Sportservice Groep in 2023 aangesloten om samen deze activiteit te organiseren.

Ook dit seizoen dus ‘Jachtseizoen’ in het Attractiepark. Niet één, maar twee avonden dus. Gewoon Gezond Slagharen, Sportservice Groep, De Politie en Attractiepark Slagharen zijn de samenwerking aangegaan om deze avonden goed te laten verlopen. Om ervoor te zorgen dat er genoeg toezicht en hulp is, helpen een aantal jongeren vrijwillig mee tijdens deze avonden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding