Afbeelding

DITO treedt weer op!

do 21 maart 2024 Twenterand

Toneelvereniging DITO geeft twee voorstellingen  van het blijspel ‘Bok Bok Hoeveel horens’ op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart in MFC De Baron in Dedemsvaart.

Toneelvereniging DITO ( door inspanning tot ontspanning) is in de jaren 70 ontstaan uit de leden van de plaatselijke zangvereniging. Zij wilden voor hun leden een toneelvoorstelling verzorgen. Die toneelavonden sloegen aan. Met als resultaat dat DITO sindsdien iedere winter een voorstelling op de planken brengt. Vanaf eind jaren tachtig kwamen daar ook de zomer voorstellingen bij in het pas opgerichte openluchttheater in Balkbrug. Deze winter heeft de 11 koppige spelersgroep het blijspel Bok Bok Hoeveel Horens in gestudeerd. Het stuk is geschreven door: Harm Dijkstra

Het stuk speelt zich af in het plaatselijk dorpscafé Het Dikke Peerd. De burgemeester vind het maar een aanfluiting voor het dorp en ziet liever dat het café plaats maakt voor een modern cultureel centrum. Volgens hem past dit beter in deze tijd. Dit laat de familie Schenk, de uitbaters van het café niet zomaar gebeuren. Met behulp van de stamgasten en een oud dorpsgenoot wordt hier een stokje voor gestoken. Kortom een avond vol hilarische ontwikkelingen. Kaarten zijn te bestellen via de website: www.ditobalkbrug.nl of op telefoonnummers: 06-27430091 of 06-15235859.