Afbeelding

Oldemeijercross

ma 25 maart 2024 Hardenberg

Ruim 400 deelnemers meldden zich zaterdag 23 maart aan de start van de Oldemeijercross. De organisatie van AV Spurt’88 kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Het weer was zeer afwisselend, maar dat mocht de pret niet drukken. Vanaf half acht was er reeds veel bedrijvigheid om alles gereed te maken voor het evenement. Vanaf de middag was het een gezellige drukte rondom de recreatieplas de Oldemeijer . Het prachtige parcours was vanaf de start- en finishlocatie goed te overzien, waardoor het zowel voor deelnemers als publiek volop genieten was. Het was aan de jeugd om het eerste startschot af te wachten en de 1250m te gaan lopen.

Jeugd

Er was een leuke grote opkomst bij de jeugd. Voor deze afstand was een uitdagend parcours uitgezet. Bij de jongens waren Koen Boot (J-9), ven Hofman (J-12), Nout Meijer (J-15) de snelste, bij de meisjes Sarah Buisman (M-9), Hanna Bos (M-12), Elsemarijn Grasmeijer (M-15).

Korte cross

De 6 km werd gewonnen door Matthijs Onnink, van NOP, de finish passeerde 23 min 56. Bij de dames was Aline Kootstra wederom de snelste. Zij kwam vanaf het strand de finish over in een tijd van 24 min 20. Bij de heren senioren wonnen Merwin Dollinson (M40), Henk Smalbrugge (M50) en Richard Beldman (M60). De prijzen bij de dames senioren gingen naar Annemiek Dekker (V40), Bertha Bruggenkamp (V50), Goedelieve Bouwes (V60). De crossers kregen het extra pittig door een flinke hagelbui.

Lange cross

Op de 9 km was Danny Koppelman van ACO van Elderen opnieuw ongenaakbaar. Hij finishte met overmacht als eerste op deze lange afstand. Bij de dames ging de winst naar Laura Prins van HAC’63. . Bij de senioren haalden Janneke Molenhuis (V40) Carla Geesink (V50) en Petra Hasper van De Sprinter (V60) de eerste podiumplekken. Bij de heren ging de prijs naar Harm-Jan Martens (M40), Harold Hofenk (M50) en Rob van de Graaf van HAC’63 (M60).

Afsluiting Vechtdalcrosscompetie

Deze 18e editie van de Oldemeijercross was tevens de afsluitende race van de Prins Sport Vechtdalcrosscompetitie, bestaande uit 5 crosswedstrijden in Lemele, Ommen, Vroomshoop, Staphorst en Hardenberg. Het eindklassement is bekend en in te zien op vechtdalcrosscompetitie.nl. Voor overige uitslagen: zie www.uitslagen.nl

Afbeelding
default
default