Afbeelding
Partnerbijdrage

Merchandise laten maken? Dit is wat je moet weten!

do 2 mei 2024 Hardenberg

Het creëren van eigen merchandise kan een krachtige manier zijn om je merk te versterken, teamspirit te bouwen of als blijvende herinnering voor speciale evenementen. Bij merchandise kun je denken aan kleding, maar ook aan leuke gadgets of andere items die je bij je bedrijf kunt achterlaten of uit kunt delen aan werknemers of aan klanten, of gewoon lekker zelf te houden natuurlijk. Er komt wel veel bij kijken. Want waar haal je goede merchandise en hoe bedenk je een leuk ontwerp? Hier lees je praktische tips die je helpen bij het selecteren, ontwerpen en produceren van merchandise. Succes!

Kiezen van het perfecte product

De keuze van het product is bepalend en moet resoneren met je doelgroep. Populaire merchandise-opties zijn bijvoorbeeld T-shirts, petten, pennen, of mokken. Je kunt mokken bedrukken als je een praktisch item zoekt dat dagelijks gebruikt kan worden. Hetzelfde geldt voor pennen, die gebruik je bijna elke dag!

Ontwerp en branding

Je merchandise moet een weerspiegeling zijn van je merkidentiteit. Het ontwerp moet professioneel zijn en de kernwaarden van je merk uitstralen. Dit kan variëren van een simpel logo tot een uitgebreid op maat gemaakt ontwerp. Het is ook cruciaal dat de merchandise van goede kwaliteit is, want dit weerspiegelt direct op je merk. Slecht uitgevoerde items kunnen je merkimago schaden.

De juiste leverancier vinden

Een betrouwbare leverancier vinden is cruciaal. Je wilt samenwerken met iemand die kwaliteitsproducten levert en die met je meedenkt gedurende het hele proces. Vergelijk verschillende leveranciers, vraag offertes aan en lees beoordelingen om een goed beeld te krijgen van hun service en kwaliteit. Een goede leverancier kan je ook adviseren over de beste druktechnieken en materialen voor jouw ontwerp en budget. 

De kosten voor het produceren van merchandise variëren afhankelijk van het type product, de kwaliteit van de materialen, de complexiteit van het ontwerp en de grootte van de bestelling. Het is verstandig om een budget vast te stellen en uit te zoeken hoe je dit budget het best kunt benutten. Om bijvoorbeeld mokken bedrukken goedkoop te laten worden, kun je voor een grotere badge kiezen.

Duurzaamheid en ethiek

In een tijd waarin duurzaamheid en ethiek steeds belangrijker worden, is het verstandig om te kiezen voor milieuvriendelijke materialen en leveranciers die ethische productieprocessen hanteren. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar verbetert ook het imago van je merk en kan een verkoopargument zijn.

Het promoten van je merchandise

Als je merchandise klaar is, gebruik dan alle beschikbare kanalen om deze te promoten. Dit omvat sociale media, je eigen website, en andere marketingkanalen. Als de merchandise voor een evenement is, zorg dan dat het goed zichtbaar is en op een aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd.

Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 3 minuten geleden
Afbeelding
Geslaagde donateursactie Ommen 45 minuten geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 1 uur geleden
Dansen en genieten
Dansen en genieten als in je jonge jaren met live muziek van Way Back Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
"Locatie voor nieuwe school bij sportveld is ongeschikt" Hardenberg 1 uur geleden