Afbeelding

Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voorzitter

ma 29 april 2024 Twenterand

Op donderdag 25 april heeft de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop haar jaarlijkse vergadering gehouden in Partycentrum De Zandstuve. Voorzitter Klaas Palstra heet zo’n 50 leden welkom. Na de gebruikelijke zaken werd bekendgemaakt dat Gerlo Teunis de voorzittershamer overneemt. Voorlopig blijft de heer Palstra nog in het bestuur om de heer Teunis te ondersteunen, maar hij stopt met ingang van 2025. Voor de ledenadministratie is als nieuw bestuurslid aangetrokken Yvonne Huisken. Mevrouw Huisken neemt de taak over van Hennie Olsman, die tijdens de vergadering afscheid nam Zij werd door de heer Palstra bedankt voor haar inzet de afgelopen jaren en ontving een mooie bos bloemen en een cadeaubon. Omdat Henny Podde dit najaar stopt is voor haar als nieuw bestuurslid aangetrokken Janny Bijlstra.

Dialect

Na de pauze was het woord aan Albert Bartelds van de Overijsselacademie. Hij gaf een interessante en informatieve lezing over de geschiedenis, heden en toekomst van het dialect in Overijssel. Hij ging in op de huidige stand van zaken en vertelde over de diverse streektaalprojecten. Hij hield ook nog een Quiz die gewonnen werd door Dick de Ruiter. Albert had zijn gitaar mee genomen en sloot zijn lezing af met het zingen van het lied ‘make you feel my love’ van Adele, maar dan in streektaal.
Rond 22.00uur sloot de voorzitter de jaarvergadering en bedankte iedereen voor zijn/haar aanwezigheid. Na de vergadering werd er nog nagepraat onder het genot van een drankje met een hapje.

Afbeelding
Dansen en ontmoeten 45 up
Stichting Stap organiseert een dansavond Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
VV Mariënberg gaat weer de bak in Hardenberg 2 uur geleden
Typetjes van Anita en Winston
Dolle avond bij Vrouwen van NuDedemsvaart Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
Winkel 't Keerpunt aan de Voorstraat
Kringloop 't Keerpunt kleurt de Voorstraat groen Partnerbijdrage Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Natuurexcursies en Kindermiddag bij Staatsbosbeheer Hardenberg 2 uur geleden