Afbeelding

“Wi-jdoet’t samen voor het goede doel”

wo 8 mei 2024 Twenterand

Op 6 juni aanstaande beklimmen de zussen Kuipers uit Geerdijk de Alpe d’Huez. Tijdens het jaarlijkse fiets- en loopevenement ‘Alpe d’Huzes’ voor KWF Kankerbestrijding gaat de 19-jarige Pleun Kuipers lopend de beroemde Franse berg op. Haar 18-jarige tweelingzussen Jip en Floor Kuipers gaan deze uitdaging hardlopend aan.

Met z’n allen

De drie zussen doen samen met een aantal vrienden en familieleden uit Den Ham, Geerdijk en Ommen mee aan het evenement waarvan de opbrengst naar het kankeronderzoek gaat. “Omdat we het als team samen doen, hebben we de naam ‘Wi-jdoet’t samen’ bedacht voor onze groep”. 

Pleun, Jip en Floor zijn blij met de support van vrienden en familie en weten zich door hen gesteund bij dit project. 

De reden waarom ze meedoen aan het evenement voor KWF is dat hun beide ouders ziek zijn. “Met mama gaat het nu weer goed, maar papa is nog onder behandeling”, vertelt Pleun namens hen drieën. “Maar ze zijn er allebei gelukkig bij in Frankrijk om ons aan te moedigen”. 

Verschillende acties

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF hebben de zusjes Kuipers verschillende acties opgezet. Zo hebben ze onder andere met hun hele Alpe d’Huzes team van 20 deelnemers auto’s gewassen in Den Ham. Een geslaagde actie.

 “Maar ook carnavalsvereniging De Smoezen uit Vroomshoop heeft een succesvolle actie voor ons georganiseerd. In februari organiseerden zij een  wandeling met aansluitend een veiling. Er kwamen wel 300 belangstellenden op af”.  

De vrije giften en de veiling brachten maar liefst 8000 euro op voor het KWF”. 

Pleun, Jip en Floor vertellen enthousiast over de super mooie opbrengst van de actie die hun carnavalsvrienden organiseerden. 

Ook de actie bij voetbalvereniging Sportlust, de club waar Jip en Floor allebei voetballen, was zeer geslaagd! “Daar zijn we super blij mee”. 

“We ervaren zoveel medeleven van alle kanten uit onze omgeving. Zo fijn!”

Fietstocht op 25 mei

Om op 6 juni aanstaande een beetje goed voorbereid aan de start van de zware (hard)looptocht van 14 kilometer te kunnen verschijnen, moet er natuurlijk getraind worden. “In de sportschool trainen we een paar keer in de week zodat onze conditie goed is”, aldus Pleun. “In totaal zitten er 21 bochten in het parcours en het is bergopwaarts, niet echt makkelijk dus”, vult Floor haar aan. Maar ze gaan ervoor! 

Dat doen ze ook op zaterdag 25 mei aanstaande. Op die dag organiseert De Doppe, een onderdeel van de Vroomshoopse carnavalsvereniging, een fietstocht van Oldenzaal naar Vroomshoop voor het goede doel van de zussen. En ze fietsen alle drie ook mee.

 “Rond 11.30 uur arriveren we met de fietsgroep weer in Vroomshoop en worden we ontvangen bij café Kremer. Het zou mooi zijn als er dan veel mensen aanwezig zijn”. 

Nog een paar weken en dan is het zover! Na alle voorbereidingen, acties en trainingen gaan ze de berg op voor het goede doel. Samen met duizenden andere lopers en fietsers. Ieder met zijn of haar eigen verhaal, maar samen één.

Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 10 minuten geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 3 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 6 uur geleden