Afbeelding

Sessie ‘Vitaliteit op de werkvloer’

wo 8 mei 2024 Hardenberg

Vitaal Vechtdal houdt in samenwerking met Stichting Werk&Mantelzorg en de Mantelzorgnetwerken in Ommen en Hardenberg op donderdag 30 mei de online kennissessie Mantelzorgvriendelijk Werkgeverschap. De sessie duurt van 15.00 tot 16.00 uur. In deze kennissessie wordt aandacht besteed aan: Wat is mantelzorg?Cijfers en impact, Actualiteiten en maatschappelijke ontwikkelingen, Behoeften van mantelzorgers, Mantelzorgvriendelijk werken; aan de slag. 

Uitdagende combinatie

Op dit moment combineert 1 op de 4 medewerkers in Nederland werk met zorg voor naasten. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren zal toenemen, door de toenemende vergrijzing, het langer zelfstandig wonen van ouderen en door het tekort aan zorgpersoneel. Meer werken en meer zorgen is een uitdagende combinatie!

Bespreekbaar maken

Als je als werkgever werk en mantelzorg bespreekbaar maakt, dan levert dit niet alleen de werknemer iets op, maar ook de werkgever. Denk aan het voorkomen van overbelasting, verzuim en het behoud van loyale en productieve medewerkers.

Aanmelden voor de online sessie kan via www.vitaalvechtdal.nl/kennissessie. Deelname is gratis. Graag aanmelden vóór 23 mei 2024.

Meer aandacht 

Mantelzorgnetwerk Ommen en Mantelzorgnetwerk Hardenberg werken samen met organisaties die iets kunnen betekenen voor mantelzorgers. Het streven is de verbindende factor te zijn in het aanbod van ondersteuning voor mantelzorgers. Het is goed om als werkgever rekening te houden met werknemers die, nu of in de toekomst, met mantelzorgtaken te maken krijgen. Meer informatie? Bel Sandra Koning (coördinator Ommen) 06 – 23 37 42 54 of Ageeth van der Lee (coördinator Hardenberg) 06 – 12 02 97 83. 

Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 2 minuten geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 6 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde ontmoetingsavond Hardenberg 7 uur geleden