Arnout , Marijke,  Hugo, Carlijn en Amelie kunnen niet wachten om Nederland achter zich te laten en op wereldreis te gaan.
Arnout , Marijke, Hugo, Carlijn en Amelie kunnen niet wachten om Nederland achter zich te laten en op wereldreis te gaan. Fam. Schuringa

“We gaan doen waar we van droomden”

do 9 mei 2024 Hardenberg

“We houden van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen en natuur. Maar ook wilden we graag meer samen zijn als gezin en echt los komen van ons leven in Nederland. Dus besloten we voor onbepaalde tijd op wereldreis te gaan”. Aan het woord is Marijke Schuringa uit Heemse. Met haar man en drie kinderen verlaat ze Nederland aan het eind van deze maand. Hun huis is inmiddels verkocht, net als de auto en spulletjes zijn opgeslagen, ook verkocht of weggegeven.

“Dit jaar willen we gebruiken om meer van Europa te zien, met de caravan achter de auto en de fietsen mee. Waarschijnlijk zijn wij rond Kerst even in Nederland om de auto en caravan te verkopen en vliegen we dan verder. Waarheen weten we nog niet, zowel Noord als Zuid-Amerika spreekt ons aan, net als Azië, Australië en Nieuw Zeeland. En zeer waarschijnlijk gaan we uiteindelijk beide kanten wel op,” laat Marijke weten.

Start in Italië

Het gezin Schuringa wordt gevormd door vader Arnout (43), moeder Marijke (39), Hugo (10), Carlijn(8) en Amelie(2).  Arnout blijft dit jaar nog 16 uur op afstand werken voor zijn werkgever en Marijke heeft een online cursus ontwikkeld voor bewuste zwangeren. “Daarnaast hebben we een deel van de overwaarde van ons huis gereserveerd voor de reis,” laat Marijke weten. “Omdat we ons uitschrijven in Nederland vervalt de school- en leerplicht. We gaan onze kinderen zelf onderwijzen. Dit doen we aan de hand van een zelf geschreven onderwijsplan, waarbij we ons laten inspireren door de kerndoelen en leerlijnen in het reguliere Nederlandse onderwijs en de Charlotte Mason methode. Aangezien we in Italië willen beginnen wordt ons eerste thema de Romeinen”. Reizen is volgens Marijke de basis van hun leven samen, wat ze altijd veel hebben gedaan. “Ruimte voor elkaar om dat te doen waar we van dromen. Onze huwelijksreis, 11 jaar geleden, was in Nieuw-Zeeland. Daarna hebben we nog tal van landen bezocht, waaronder Japan. Wie nieuwsgierig is naar de belevenissen van de familie Schuringa kan ze tijdens hun wereldreis volgen via Polarsteps.com/marijkeschuringa of via Instagram.com/familie_schuringa.

Ook met hem gingen we gewoon op reis, deden een huizenruil met een gezin uit Quebec, Canada. Na de geboorte van onze dochter Carlijn gingen we samen voor het eerst op wereldreis, door Amerika, Japan, Australië, via Bali weer terug naar huis. 5 maanden duurde deze reis.

Carlijn was bijna 5 maand oud toen we vertrokken, Hugo 2,5 jaar. Tot op de dag van vandaag weet Hugo hoe je in het Japans iemand groet en bedankt. Dat leverde heel veel complimentjes en snoepjes op in Japan! Oud en nieuw vierden we 2016-2017 in Sydney, met onze baby slapend in de buggy en onze 2 jarige op de arm kijkend naar de Harbour Bridge en het prachtige vuurwerk.

Daar spraken we af; we gaan dit elke 5 jaar doen!

Maar zoals dat gaat met dromen zakte dit naar de achtergrond.

We werkten beiden fijn, Arnout als Projectleider bij woningcorporatie Sint Joseph en Marijke in haar eigen Verloskundigenpraktijk Vechtdal.

Er kwam een moment in ons leven waarbij we gingen nadenken over de vraag
‘waar gaat het nu om in het leven”. We besloten veel dingen om te gooien. Ik stopte met werken om meer bij de kinderen te kunnen zijn. Onze derde kindje Amelie werd geboren.

Hugo ging voetballen bij HHC, zijn grote passie en Carlijn vermaakte zich met vriendinnen en turnen. Alles leek lekker te lopen en dat deed het ergens ook wel.

Maar die droom kwam weer op, wat als we nog eens op wereldreis gaan?

Gaande weg kreeg het meer vorm, doordat we ons ook de vraag stelden wat we met de wereldreis wilden. Waarom zouden we dit avontuur nog eens aangaan?

De belangrijkste reden is wel, omdat we merkten dat we een leven leiden waarin we zoveel tijd kwijt zijn aan de dingen die ondersteunend zijn aan ons leven. Maar uiteindelijk meestal niet het grootste levensplezier opleveren. Het mooiste aan de reis in 2016 vond ik ook om gewoon te zijn, samen en ook alleen. Ontdekken, inspiratie en elke dag de lichtjes in onze ogen meer aan zien gaan. Wat ik toen niet verwacht had, maar mij ongelofelijk vaak ontroerde en zoveel liefde gaf, was om Arnout met onze kinderen te zien. Soms een natte broek van een peuter beentje pellend, de was en een peuter in een wasmand tillen en een andere keer meet een baby in het warme water van een hotspring. Geluk zit voor mij in dit soort momenten. De rust en ruimte hebben om het vol binnen te laten komen.

We houden van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen en natuur. Maar ook wilden we graag meer samen zijn als gezin en echt los komen van ons leven in Nederland. Dus besloten we om voor onbepaalde tijd op wereldreis te gaan. Het huis werd verkocht, net als de auto, spulletjes worden opgeslagen of ook verkocht of weggegeven.

Dit jaar willen we gebruiken om meer van Europa te zien, met de caravan achter de auto en de fietsen mee. Waarschijnlijk zijn wij rond de Kerst even in Nederland om de auto en caravan te verkopen en vliegen we dan verder. Waarheen weten we nog niet, zowel Noord als Zuid-Amerika spreekt ons aan, net als Azië, Australië en Nieuw Zeeland. En zeer waarschijnlijk gaan we uiteindelijk beide kanten wel op.

Arnout blijft dit jaar nog 16 uur op afstand werken voor zijn werkgever en Marijke heeft een online cursus ontwikkeld voor bewuste zwangeren. Daarnaast hebben we een deel van de overwaarde van ons huis gereserveerd voor de reis.

Omdat we ons uitschrijven in Nederland vervalt de school- en leerplicht. We gaan onze kinderen zelf onderwijzen. Dit doen we aan de hand van een zelf geschreven onderwijsplan, waarbij we ons laten inspireren door de kerndoelen en leerlijnen in het reguliere Nederlandse onderwijs en de Charlotte Mason methode. Wij willen voor het onderwijs een thematische opbouw aanhouden en doormiddel van Strewen (een unschooling term die betekend dingen op het pad van een kind plaatsen zodat ze het zelf kunnen ontdekken) de kinderen stimuleren. Aangezien we in Italië willen beginnen zal ons eerste thema de Romeinen zijn.

Ben je nieuwsgierig waar wij uithangen, wij zijn te volgen via Polarsteps.com/marijkeschuringa of via Instagram.com/familie_schuringa

Experience tell us that the most important educational lesson we can teach early learners is to fall in love with learning itself. ~ Steve Lambert

Hardenberg

Afbeelding
Hardenberg volgt ontwikkelingen Schippersplas op de voet Hardenberg 21 minuten geleden
Afbeelding
Modeshow met dansdemo's Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Inzameling oud papier Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
PvdAGroenLinks reikt duimen uit Twenterand 2 uur geleden
Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 11 uur geleden