De organisatie staat te popelen er ook dit jaar weer een fantastisch Agri-weekend van te maken.
De organisatie staat te popelen er ook dit jaar weer een fantastisch Agri-weekend van te maken.

Agri-weekend met volop vermaak

do 9 mei 2024 Hardenberg

Heemserveen en omstreken maakt zich op voor de negende editie van het Agri-weekend. Twee vermakelijke dagen op zaterdag 11 en zondag 12 mei met Trekkertrek wedstrijden, muziek en nog veel meer ander vermaak. 

Nummer 9 staat in de numerologie voor voltooiing, maar niet voor een definitief einde. Meer voor de afronding van de ene cyclus, zodat je je kunt voorbereiden op het opstarten van de volgende. Zo ziet de organiserende stichting van het Agri-weekend het ongetwijfeld ook. De negende editie als een mooie opmaat naar de viering van het tweede lustrum in 2025. Maar eerst de komende editie met honderden trekkers uit binnen- en buitenland. “De groei zit er goed in. Het wordt elk jaar gekker,” lacht voorzitter Elsemiek Baas. Zij noemt het geheim achter het succes vooral de gemoedelijkheid. “We zijn wel van de regels, maar makkelijk in de omgang”. 

Familie-uitje

Het Agri-weekend wordt gehouden op een terrein aan de Roelofsmulderweg in Heemserveen. Een familie-uitje met activiteiten voor volwassenen, maar ook kinderen kunnen er volop aan hun trekken komen met onder meer een grasmaaierslep en mogelijkheden te over om te spelen, te knutselen (voor Moederdag) en te smikkelen. Het belooft er een drukte van belang te worden met op zondag liefst 400 ronkende trekkers, die in verschillende klasses ‘strijden’ om de grootste beker. Ook zijn er sportklasses toegevoegd aan het programma, van hobbysport trekkers tot Supersport. Het hele spektakel begint 11 mei met Trekker Trek om 17.00 uur. Vanaf 22.00 uur speelt de Perfect Show Band in de feesttent. Deentree is 10 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Op 12 mei mag iedereen gratis komen kijken. Die dag wordt om 10.00 uur begonnen met de gazonmaaierslep met daarna TrekkerTrek wedstrijden voor ‘de grote jongens’. “Al met al belooft het een prachtig weekend te worden, mede mogelijk gemaakt door heel veel sponsoren en vrijwilligers. Zonder hen zou zo’n evenement niet mogelijk zijn,” stelt de voorzitter. 

Kijk voor meer informatie op www.agriweekendheemserveen.nl

Afbeelding
PvdAGroenLinks reikt duimen uit Twenterand 8 minuten geleden
Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 9 uur geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 12 uur geleden