Afbeelding

Doe meet met de World Cleanup Day

di 12 september 2023 Hardenberg

Op 16 september is het weer World Cleanup Day. Ook De Koppel doet mee. U bent welkom om 10.00 uur voor een kop koffie en uitleg, de afsluiting is om 13.00 uur.

Jaarlijks maken wereldwijd miljoenen mensen hun eigen omgeving zwerfafvalvrij op World Cleanup Day. En natuurlijk zou er eigenlijk geen zwerfafval moeten zijn. Daarnaast kun je elke dag van het jaar aangrijpen om de natuur en de stad afval vrij te houden. Maar met zijn allen is het wel leuker en gezelliger en het is een goede reminder om aan de slag te gaan want er ligt genoeg. Ook in het Vechtdal zijn er talloze acties op zaterdag 16 september, World Cleanup Day, en zie je her en der mensen met afvalgrijpers in de weer. Vanuit De Koppel wordt er tweemaal per jaar een gezamenlijke actie georganiseerd. Eenmaal in het voorjaar, met Nederland Schoon en een keer in het najaar, met World Cleanup Day. De start is om 10.00 uur vanaf De Koppel, Vechtstraat 8, Hardenberg en de Vechtoevers en het Vechtpark worden dan zoveel mogelijk afvalvrij gemaakt.

Wil je meedoen, meld je dan tijdig even aan via info@dekoppel.com of 0523 273388. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Je kunt ook zelf of met je buurtvereniging aan de slag. De gemeente stelt per huishouden een grijper beschikbaar of je leent voor de hele buurt de Hardenberg Schoon aanhangwagen, beide aan te vragen via www.hardenberg.nl/zwerfvuil.

Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 6 uur geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 12 uur geleden