De schommel bij Reestdal Outdoor was één van de favoriete speelattributen bij de kinderen van obs Oud-Avereest.
De schommel bij Reestdal Outdoor was één van de favoriete speelattributen bij de kinderen van obs Oud-Avereest. obs Oud-Avereest

Fijne Koningsspelen

za 23 april 2022 Dedemsvaart

“Plezierig, gezellig, onder schitterende weersomstandigheden en met volle inzet van iedereen, van kleuter tot en met de leerlingen uit groep 8.” Met onder meer die woorden prezen de teamleden van obs Oud-Avereest het verloop van de Koningsspelen voor haar leerlingen. 

Daarvoor reisden zij vrijdag 22 april gezamenlijk af naar het recreatiecentrum van Reestdal Outdoor aan de Haar in Balkbrug, waar er naar hartelust en met groot enthousiasme werd ‘gespeeld’.

Gezond en actief

De Koningsspelen is sinds de troonsbestijging van koning Willem-Alexander in 2013 een jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland. Het evenement wordt traditiegetrouw in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag, de verjaardag van koning Willem-Alexander op 27 april. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Aan de Koningsspelen doen jaarlijks meer dan 1,2 miljoen kinderen van ruim 6.000 basisscholen mee. 

Afbeelding
Geweldige 18e editie van de Vrieling Hardenberg CityRun Sport Ingezonden 45 minuten geleden
Gejuich bij FC Zutphen na de openingstreffer
FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham Sport Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Bingo in 't Uilenest Hardenberg 2 uur geleden
Lisanne Koers direct na de partij
Lisanne Koers blijft ongeslagen Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 17 uur geleden