Afbeelding

Hoop

wo 6 december 2023 Politiek lokaal

Op 21 november jl. waren de 2e Kamerverkiezingen volgens de peilingen nog een nek-aan-nek race tussen links en rechts.

Het was loeispannend. Na jarenlang rechts beleid was er een kans om het eindelijk anders te doen, socialer en eerlijker.

Op 22 november werd het pijnlijk duidelijk. Nederland kiest voor rechts. Hoewel deze verkiezingsuitslag ons zwaar valt en somber stemt, putten we kracht uit het tegengeluid dat ook duidelijk hoorbaar is. Want tegelijkertijd stemden ook veel mensen voor een socialer Nederland. Een groener Nederland. Voor een Nederland waarbij mensen niet worden uitgesloten of gediscrimineerd. Dat geeft hoop.

We zijn de tweede partij van Nederland geworden en daar zijn we ontzettend trots op. We hebben laten zien dat we samen sterker staan. We hebben een inspirerende campagne gevoerd, gebroederlijk, zowel in groene als in rode jassen. Samen zijn we tot zoveel meer in staat gebleken. Kiezers hebben ons hun vertrouwen gegeven en van verenigd links een grote partij gemaakt. Want mensen zijn toe aan een ander geluid en aan een andere koers. Aan een groener, socialer en eerlijker Nederland. Wij zullen alles op alles zetten om dat de komende jaren dichterbij te brengen. 

Dat geeft hoop.

Bijna 85 procent van de stemgerechtigden in Hardenberg heeft gestemd. Ook hier heeft rechts de meeste stemmen gekregen, gevolgd door twee centrumrechtse nieuwkomers. Deze drie partijen zijn nu niet vertegenwoordigd in de Hardenbergse politiek. Wat dit in de toekomst voor de gemeentelijke politieke verhoudingen betekent is zorgelijk.

Gelukkig kunnen we ook in Hardenberg rekenen op een stabiele trouwe achterban. Er zijn voor ons geen stemmen verloren gegaan. We zijn een groeiende beweging met een enorme hernieuwde energie. Onze oproep om elkaar vast te houden heeft erin geresulteerd dat de afgelopen dagen duizenden mensen uit het hele land zich bij onze partij hebben gemeld als nieuw lid of als vrijwilliger. De steun die we hebben ervaren is hartverwarmend en inspirerend. Dat geeft hoop.

We willen allen die zich hebben ingezet voor de campagne en iedereen die op ons heeft gestemd van harte bedanken. We staan voor een grote opdracht. We staan voor onze rechtstaat. We staan voor onze democratie. Bij ons hoort iedereen erbij. Dat Nederland vertegenwoordigen wij.

De fracties van GroenLinks en PvdA Hardenberg

Erika Kloekhorst - Augustijn,

schaduwfractielid PvdA

Afbeelding
Scootmobieltochten Ommen 14 minuten geleden
Afbeelding
Jongeren uit Den Ham helpen Armenië Twenterand 15 uur geleden
Grens Heuvelen Classic op 8 juni
Toerclub H.W.V organiseert toertocht op 8 juni Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
"Een uitvaart moet vooral een waardevolle herinnering creëren" Partnerbijdrage 16 uur geleden
Afbeelding
Kerkdiensten van 9 en 12 mei Kerk 16 uur geleden