De Toren Sport Dedemsvaart valt door de mand in Valthermond, 4-1

Dedemsvaart valt door de mand in Valthermond, 4-1

Sport

Ingezonden door: Hans Heering

4 Nov

Het duel van SV Dedemsvaart zaterdagavond in en tegen Valthermond werd geen succes voor het geheel in oranje gestoken Dedemsvaartse team.

Na een 3-1 ruststand werd het uiteindelijk 4-1 voor de Drenthen.

De geblesseerde doelman Daan Zwinselman was nog niet inzetbaar. Het doel werd verdedigd door 19 jarige Rob Bennink. De 54 jarige (!) Freek van Elburg zat als reserve keeper op de bank. De geblesseerde Reamon Knol was ook nog niet inzetbaar. Bovendien kon trainer Arnoud Rouwenhorst niet beschikken over Patrick Pater.

Al vroeg in de wedstrijd liep "Oranje" tegen een achterstand aan. Vrij simpel gaf Valthermond de Dedemsvaartse defensie het nakijken. De combinatie door het centrum werd afgerond door Demy te Velde. De thuisploeg was daarna sterker en kreeg een aantal grote kansen. Dedemsvaart raakte in die fase een keer van dichtbij de lat. Na een klein half uur schoot Ben Gerritsen (zie archieffoto) met een schitterend schot zijn ploeg langszij, 1-1.

In de laatste fase van de eerste helft wisten de Drenthen nog twee keer te scoren. Eerst sneed Valthermond nog eens heel gemakkelijk door de verdediging en was het opnieuw Demy te Velde die scoorde (2-1) en zijn seizoentotaal op zeven bracht. Kort voor rust werd het zelfs nog 3-1 door een doelpunt van Luuk Kenter.

Een snel doelpunt na de thee had Dedemsvaart weer in het zadel kunnen helpen. Het gebeurde echter niet. Een kwartier voor tijd scoorde de thuisclub nogmaals. Tom Meijers was de doelpuntenmaker, 4-1.

Hierna creëerde Dedemsvaart nog een aantal goede kansen via Danny Kuiper, Mark de Boer en Dilan van Bree, maar die kansen werden niet verzilverd.

Door de vier nederlagen op rij is Dedemsvaart op de ranglijst gezakt naar plaats twaalf.

Meer nieuws

Vechtdallopers op podium en PR voor ... Ingezonden
Maandag 19 november 2018 om 15:41 uur
EMMS in de tweede helft ruim langs P... Ingezonden
Maandag 19 november 2018 om 14:57 uur
Schaaknieuws: Derde team winst glans... Ingezonden
Maandag 19 november 2018 om 14:15 uur
Schaaknieuws: Derde team wint van Ri... Ingezonden
Maandag 19 november 2018 om 14:00 uur
Bodytrend en Active & Fit bieden sam... Ingezonden
Maandag 19 november 2018 om 13:36 uur
Mariënberg krijgt te weinig Van de redactie
Maandag 19 november 2018 om 10:30 uur