De Toren Nieuws Pesten op het Werk op agenda Tweede Kamer

Pesten op het Werk op agenda Tweede Kamer

Nieuws
Previous
Next
29 Apr

Op dinsdag 28 april hebben de stichting Pesten op de werkvloer, de stichting Stop Pesten Nu!, een aantal slachtoffers, en de Vrije Universiteit de petitie 'Stop pesten op het Werk!' overhandigd aan leden van de Tweede Kamer. Met de petitie, en de ruim 1.200 bijbehorende handtekeningen, is één ding al bereikt: op 28 mei gaat de Tweede Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid de petitie bespreken.

De drie ervaringsdeskundigen André Horstink, Karin Bosman en Gerrit Hartholt (uit Dedemsvaart), allen gelieerd aan de stichting Pesten op de werkvloer, zijn blij dat het onderwerp nu eindelijk door de Tweede Kamer besproken gaat worden. Bij de overhandiging van de petitie gaf voorzitter Laura Willemse van de stichting Pesten op de Werkvloer, beeldend aan dat het enige nog wat ontbreekt aan het aanpakken van pesten op het werk de snelheidscontrole is. Zij bedoelt daarmee dat er in Nederland heel veel geregeld is als het gaat om het aanpakken van pesten op het werk, maar dat de handhaving ontbreekt.

Petitie Pesten op het Werk

Het ontwikkelen van de aanbevelingen in de petitie 'Stop pesten op het Werk!' is met name gedaan door de stichting Pesten op de werkvloer. Dit hebben zij gedaan door met veel slachtoffers, deskundigen, vakbonden, werkgevers, werkgeversvertegenwoordigers en Tweede Kamerleden te praten. Met de petitie pleiten de initiatiefnemers voor: goede hulp en rechtspositie voor slachtoffers; de beschikbaarheid van onafhankelijke vertrouwenspersonen, artsen en mediators; het uitbreiden van de toegankelijkheid en bevoegdheden van de Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag; preventie en bewustwording. De petitie is in zijn geheel te vinden op http://petities.nl/petitie/stop-pesten-op-het-werk.

Meer nieuws

Prijzen Gramsbergen Lichtstad 2017 u... Van de redactie
Maandag 25 september 2017 om 15:18 uur
De Vechtstreek Ommen 50 jaar actief ... Van de redactie
Maandag 25 september 2017 om 14:14 uur
Rik Kriekjes behaald zijn Tamboer-ma... Van de redactie
Maandag 25 september 2017 om 16:34 uur
Ideeën gezocht voor 200 jaar Koloni... Van de redactie
Maandag 25 september 2017 om 14:16 uur
10.000e cliënt voor Diëtistenprakt... Van de redactie
Maandag 25 september 2017 om 15:15 uur
Gemeenteraad geeft De Krim opdracht Van de redactie
Maandag 25 september 2017 om 13:36 uur