De Toren Nieuws Pesten op het Werk op agenda Tweede Kamer

Pesten op het Werk op agenda Tweede Kamer

Nieuws
Previous
Next
29 Apr

Op dinsdag 28 april hebben de stichting Pesten op de werkvloer, de stichting Stop Pesten Nu!, een aantal slachtoffers, en de Vrije Universiteit de petitie 'Stop pesten op het Werk!' overhandigd aan leden van de Tweede Kamer. Met de petitie, en de ruim 1.200 bijbehorende handtekeningen, is één ding al bereikt: op 28 mei gaat de Tweede Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid de petitie bespreken.

De drie ervaringsdeskundigen André Horstink, Karin Bosman en Gerrit Hartholt (uit Dedemsvaart), allen gelieerd aan de stichting Pesten op de werkvloer, zijn blij dat het onderwerp nu eindelijk door de Tweede Kamer besproken gaat worden. Bij de overhandiging van de petitie gaf voorzitter Laura Willemse van de stichting Pesten op de Werkvloer, beeldend aan dat het enige nog wat ontbreekt aan het aanpakken van pesten op het werk de snelheidscontrole is. Zij bedoelt daarmee dat er in Nederland heel veel geregeld is als het gaat om het aanpakken van pesten op het werk, maar dat de handhaving ontbreekt.

Petitie Pesten op het Werk

Het ontwikkelen van de aanbevelingen in de petitie 'Stop pesten op het Werk!' is met name gedaan door de stichting Pesten op de werkvloer. Dit hebben zij gedaan door met veel slachtoffers, deskundigen, vakbonden, werkgevers, werkgeversvertegenwoordigers en Tweede Kamerleden te praten. Met de petitie pleiten de initiatiefnemers voor: goede hulp en rechtspositie voor slachtoffers; de beschikbaarheid van onafhankelijke vertrouwenspersonen, artsen en mediators; het uitbreiden van de toegankelijkheid en bevoegdheden van de Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag; preventie en bewustwording. De petitie is in zijn geheel te vinden op http://petities.nl/petitie/stop-pesten-op-het-werk.

Meer nieuws

Minder bureaucratie rond huishoudeli... Van de redactie
Donderdag 23 november 2017 om 15:40 uur
Poging inbraak en vernielingen Van de redactie
Donderdag 23 november 2017 om 14:08 uur
Brandweer rukt uit voor melding grot... Van de redactie
Donderdag 23 november 2017 om 08:08 uur
Agent betrapt auto-inbrekers in vrij... Van de redactie
Donderdag 23 november 2017 om 08:18 uur
Repair Café Hardenberg bij De Koppel Van de redactie
Donderdag 23 november 2017 om 16:00 uur
Kindermiddag 'Klaar voor de Winter' Van de redactie
Donderdag 23 november 2017 om 14:00 uur