De Toren Nieuws Nieuwe bezems vegen schoon

Nieuwe bezems vegen schoon

Nieuws
10 Dec

Op 1 januari vindt er in de gemeenten Ommen en Hardenberg en in twaalf andere ROVA-gemeenten een collectieve vuurwerk-opruimactie plaats. Inwoners gaan gezamenlijk aan de slag om het afval, dat overgebleven is na het afsteken van het vuurwerk, op te ruimen. Hiervoor worden komende periode gratis bezems beschikbaar gesteld. Maar de inwoners moeten er wel wat voor doen…

Na het vuurwerk afsteken is het ook goed en kan het zelfs leuk zijn om samen met je buren je eigen straat weer schoon te vegen. Daarom wordt in de gemeenten Ommen en Hardenberg een aantal gratis bezems uitgedeeld. Deze bezems kunnen opgehaald worden op maandagochtend 15 december vanaf 8.00 uur op de weekmarkt in Hardenberg en op dinsdagochtend 16 december vanaf 9.30 uur op de weekmarkt in Ommen. Leuk detail is dat de bezem gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Er is per gemeente een beperkt aantal bezems beschikbaar. Op is op.

Mooi Schoon

De actie vindt plaats in het kader van ‘Mooi Schoon’, het gezamenlijke zwerfvuilprogramma van veertien ROVA gemeenten, en ondersteunt zwerfvuilopschoonacties door vrijwilligers. Ook het voorkomen van zwerfvuil staat hoog in het vaandel. De regionale campagne Mooi Schoon sluit aan bij de landelijke campagne ‘Supporter van Schoon’, een initiatief van Nederland Schoon.

Voordat de bezem wordt uitgereikt vullen de opruimers hun naam in en gaan ze, met de bezem, op de foto met het bord ‘Wij zijn Supporter van Mooi Schoon’. Door het plaatsen van deze foto op Facebook en www.mooi-schoon.nl geven ze aan dat ook zij het belangrijk vinden om in een schone buurt te wonen.

Meer nieuws

Polikliniek Ommen verbouwd Van de redactie
Woensdag 23 augustus 2017 om 14:35 uur
Garnizoensdag Coevorden Van de redactie
Woensdag 23 augustus 2017 om 16:09 uur
Aquapark De Zandstuve kind van de re... Van de redactie
Woensdag 23 augustus 2017 om 10:47 uur
De gemeente en ruimtelijke ordening Van de redactie
Woensdag 23 augustus 2017 om 14:02 uur
Zwembad Onder Ons langer geopend Van de redactie
Woensdag 23 augustus 2017 om 09:17 uur
Samenwerking met Leger des Heils gro... Van de redactie
Woensdag 23 augustus 2017 om 10:08 uur