De Toren Nieuws Dutch Animal Rescue-team redt olievogels in Rotterdam

Dutch Animal Rescue-team redt olievogels in Rotterdam

Nieuws
25 Jun

Dutch Animal Rescue-team helpt mee met het redden van de olievogels in Rotterdam. Een grote groep vrijwilligers van DAR dierenambulance Emmen- Coevorden, DAR dierenambulance Hardenberg e.o., Stichting Akka's Ganzenparadijs en Akka's Stadsboerderij en Hofganzen Ganzenbescherming Nederland (www.hofganzen.nl) is maandagmorgen 25 juni vertrokken naar Rotterdam.

De groep gaat helpen bij het vangen van honderden vogels, onder andere: zwanen, aalscholvers, meeuwen en ganzen die zijn besmeurd met olie na de lekkage van stookolie in het Botlekgebied in Rotterdam van zaterdag. Verscheidene Dierenorganisaties én vogelopvangcentra, ondersteund door dierenambulances, brandweer en Rijkswaterstaat proberen de dieren te vangen en schoon te maken. De vogels moeten zo snel mogelijk geholpen worden, omdat de olie het verenkleed en de vetlaag op de veren van de vogels aantast en daardoor de vogels niet meer waterdicht zijn. Hierdoor kunnen ze onderkoeld raken, maar ook zinken.

Zaterdag 23 juni ontstond er een olielek toen een Noorse olietanker een steiger ramde. Er lekte zo'n 200 ton stookolie het water in. De hele nacht zijn hulpdiensten met zes reinigingsvaartuigen bezig geweest om de olie te verwijderen. Het gaat dagen, zo niet weken duren om de vervuiling op te ruimen. "Het is triest dat zoveel vogels en andere dieren de dupe worden van dit voorval. We hopen dat we met ons team van zestien vrijwilligers een steentje bij kunnen dragen aan dit olieleed".

Meer nieuws

Taizéviering in Ontmoetingskerk Van de redactie
Dinsdag 23 oktober 2018 om 08:22 uur
Collecte Nederlandse Brandwonden Sti... Van de redactie
Dinsdag 23 oktober 2018 om 08:17 uur
ChristenUnie Overijssel stelt de kan... Van de redactie
Dinsdag 23 oktober 2018 om 08:16 uur
Bibliotheken Hardenberg en Dedemsvaa... Van de redactie
Dinsdag 23 oktober 2018 om 10:00 uur
Vlooienmarkt in Diamanthal Balkbrug Van de redactie
Dinsdag 23 oktober 2018 om 08:00 uur
Bingo in 't Uilenest Van de redactie
Dinsdag 23 oktober 2018 om 12:00 uur